Kuru Etli Bulgur Pilavı

464

Malzemeler

100 gram kuru et
2 su bardağı pilavlık bulgur
2-3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
Yeteri kadar su,
tuz

Kuru Etli Bulgur Pilavı Yapılışı

BULGURU yıkayıp, suyunu süzün. Tereyağını bir tencereye koyun ve kıyılmış soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Küp doğranmış kuru eti ilave edin ve 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış sivri biber, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyin. Salça ve tuzunu katıp, 1-2 dakika kavurun. Bulgur ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip, pişirmeye bırakın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar tutun ve sıcak olarak servis yapın.

Korhan Özduru