Sütlü İrmik Tatlısı

    134

    160 Kcal

    Malzemeler

    İki buçuk su bardağı süt
    Yarım su bardağı irmik
    Yarım paket vanilya
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    Yarım su bardağı su
    Yarım su bardağı tozşeker
    Üzeri için:
    Tarçın ve
    rendelenmiş limon kabuğu

    Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı

    İRMİK, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu bir tencereye alın. Üzerine süt ve suyu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tozşekeri ilave edin. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Hazırladığınız tatlıyı kuplara paylaştırın. Üzerini tarçın ve rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

    Korhan Özduru