Elma tatlısı

    205

    4 Kişilik 193 Kcal

    Malzemeler

    4 adet büyük boy sert elma
    8 adet ceviz içi
    4 tatlı kaşığı bal
    1 çay kaşığı tarçın

    Elma Tatlısı Yapılışı

    Elmaların kabuklarını soyup, ortasındaki çekirdek kısımlarını çıkarın. Diğer tarafta dövülmüş ceviz içi, bal ve tarçını karıştırın. Elmaların orta kısımlarına bu karışımı pay edin. Daha sonra alüminyum folyo zararlı olduğu için elmaları pişirme kağıdına sarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra fırın kağıdını çıkarın, elmaları cam bir kaba dizin. Buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuk olarak servis yapın.

    Korhan Özduru